De snelwegparking in Jabbeke.
BELGA De snelwegparking in Jabbeke.

Kopstuk van mensensmokkelbende eist dat advocaat (en geen medewerker) zaak pleit: proces voor tweede week op rij uitgesteld

Net als vorige week is het proces tegen een Albanese mensensmokkelbende in de Brugse correctionele rechtbank uitgesteld. De reden? Het kopstuk stond erop dat zijn advocaat Sven Mary de zaak zelf zou pleiten en niet een medewerker.

De bende kwam in september vorig jaar in het vizier van de speurder. Op basis van afgeluisterde telefoongesprekken konden zij hun werking in kaart brengen. Op 18 december werden vier verdachten gearresteerd bij zes huiszoekingen. De drie Albanezen en één Libanees hielden zich volgens het parket op grote schaal bezig met de smokkel van Albanese migranten naar het Verenigd Koninkrijk. De bende moet zich verantwoorden voor een vijftigtal feiten van eind september vorig jaar tot op het moment van hun arrestatie. Kopstuk Ervin M. zou in totaal meer dan honderd mensen het Verenigd Koninkrijk hebben binnengeloodst vanaf onder meer verschillende parkings in West-Vlaanderen. Na het nieuwe uitstel van woensdagmorgen wordt de zaak op 2 oktober eindelijk gepleit.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • chris delanghe

    Dat crapuul heeft wel heel veel noten op zijn zang! Hopelijk is dat geen pro deo advokaat op ons aller kosten die dat crapuul moet verdedigen!

  • Danny Govaerts

    Is zijn advocaat prodeo aan gesteld of heeft hij die zelf aan gesteld is hier de hooft vraag. Maar uitstel is in bijde gevallen een verkeerd teken. Heeft hij zelf voor een advocaat betaald is het tussen hem en zijn advocaat en moet hij die maar in gebreken stellen. Is het prodeo heeft hij geen poot om op te staan. Uitstel is hier Telkens een vertragings manoeuvre met de mogelijkheid tot procedure fouten. Beginnen die zaak en dan kan hij nog zijn advocaat dagvaarden.

Lees meer