Het gaat vaak om Engelstaligen die asfaltwerken willen uitvoeren.
Foto PZ Kouter Het gaat vaak om Engelstaligen die asfaltwerken willen uitvoeren.

Opgelet: steeds meer meldingen van dubieuze Engelstalige ‘klusjesmannen’

De politiezones Polder (Diksmuide, Houthulst, Kortemark en Koekelare) en Kouter (Torhout, Jabbeke, Gistel, Oudenburg en Ichtegem) waarschuwen voor een toenemend aantal meldingen van Engelstalige arbeiders die aanbellen om hun diensten aan te bieden.

In beide politiezones kwamen de afgelopen weken verschillende meldingen binnen. Enkele bewoners slaagden er ook in om de bestelwagens van de betrokken arbeiders te fotograferen. Het gaat om witte of gele bestelwagens, veelal met Ierse nummerplaten. Enkele bewoners deelden ook hun bevindingen op sociale media en meldden dat de betrokken arbeiders soms agressief werden eenmaal ze doorhadden dat ze gefotografeerd werden. De politie raadt dan ook aan meteen een melding bij hen te maken. 

“Als deze mensen voor uw deur staan, gelieve onmiddellijk 101 te bellen om dit te melden”, zegt de politie. “Het is aangeraden om dit niet via Facebook (of andere sociale media) te melden, zodat onze diensten kort op de bal kunnen spelen om deze problematiek aan te pakken. Sedert enkele dagen stijgt het aantal meldingen van Engelstalige arbeiders die aanbellen om hun diensten aan te bieden. Deze zijn vooral buitenhuis-werken zoals het reinigen van een oprit, gevel of terras. Hun diensten zijn vaak van mindere kwaliteit en wordt prijzig aangeboden. Bovendien zijn ze meestal niet in orde met de Belgische wetgeving inzake B.T.W., sociale zekerheid en zo meer.”

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marijse Jonckheere

    14 dagen geleden in de wijk torhout oost

  • CAROLINE PINTELON

    ja ze zijn ook al in Brugge langs geweest, in Assebroek om precies te zijn, zijn inderdaad agressief, tot 4 maal toe lastig gevallen om werken te mogen uitvoeren. om oprit te kuisen of dak te reinigen ze kunnen alles, telkens ik buiten kwam waren ze daar. Overbuur heeft ze laten werken uitvoeren en achteraf miserie had ivm betalen. ze spreken lage prijs af tot ze gedaan hebben met werken dan komt er plots nog van alles bij van kosten. rasechte oplichters. Pintelon C

Lees meer