De werken gaan van start net voorbij het knooppunt in Jabbeke.
Belga De werken gaan van start net voorbij het knooppunt in Jabbeke.

Plan je trip naar zee? Eerste dag werken E40 tussen Jabbeke en Gistel gestart met file tot in Brugge

De werken op de E40 tussen Jabbeke en Gistel zorgen zoals verwacht voor veel hinder. Woensdagmorgen stond in de richting van Oostende kilometers file tot in Brugge.

Bestuurders die vanuit het binnenland via de E40 richting kust wilden rijden, moesten woensdagmorgen flink wat geduld oefenen. Het was op een bepaald moment een kleine 10 kilometer aanschuiven vanaf Brugge. Vanaf het knooppunt in Jabbeke tot vlak voor de parking in Westkerke wordt het wegdek de komende weken volledig vernieuwd. Er worden ook nieuwe vangrails geplaatst. Het verkeer richting Frankrijk wordt met behulp van doorsteken op de andere rijrichting gebracht. Bestuurders moeten over één versmalde rijstrook. Het verkeer richting Brussel moet plaatselijk over twee versmalde rijstroken. De werken gingen dinsdag van start en zullen in totaal 45 dagen in beslag nemen. Na de zomervakantie gaat de tweede fase in. Dan wordt gewerkt aan het stuk tussen de parking van Westkerke en Gistel.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Nieuw wegdek ? Na een jaar mogen ze er al een nieuwe leggen ...slechte kwaliteit en gefoefel en geen controle erop...in Nederland , Frankrijk Duitsland : minstens 10 jaar zonder rimpeltje.....met garantie ! Wegenbelasting ?

  • Gerard Braeckmans

    Ik sta graag in de file en daarom rij ik naar zee.

Lees meer