Frank P. toont voor aan de speurders hoe hij z'n moeder (op deze foto een agente, red.) begroef in de duinen.
Photo News Frank P. toont voor aan de speurders hoe hij z'n moeder (op deze foto een agente, red.) begroef in de duinen.

Raadkamer verlengt aanhouding van man die moeder in duinen begroef en haar pensioen bleef opstrijken

Een 47-jarige man uit Bredene die 2,5 jaar geleden zijn moeder begroef in de duinen van Oostende en nadien haar pensioen bleef opstrijken, blijft 2 maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. Het blijft wachten op de afronding van het onderzoek.

Solange Hennaert (82) uit Bredene was al meer dan twee jaar vermist. De bejaarde vrouw verdween midden 2017 van de aardbodem. Haar zoon Frank P. (47), die bij z’n moeder inwoonde, bleef al die tijd gewoon haar pensioen opstrijken. De zaak kwam aan het licht, toen Solange haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. P. maakte haar omgeving wijs dat zijn moeder opgenomen was in een rusthuis. Niemand rook onraad, tot de wijkagent melding maakte van de verdwijning. 

Frank P. werd eind mei 2019 gearresteerd in het appartement van zijn moeder in de Nukkerstraat in Bredene. De flat werd uitgekamd en de civiele bescherming leegde zelfs de septische putten op zoek naar een lichaam. Van Solange was evenwel geen spoor.

Frank P. werd aangehouden op verdenking van informaticabedrog, gijzeling en oplichting. Hij beweerde in eerste instantie dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon was verdwenen. Tijdens een nieuw verhoor ging de veertiger uiteindelijk toch door de knieën. Op aangeven van P. vonden speurders het lichaam van Solange in duinen tussen Oostende en Bredene. Haar zoon verklaarde dat hij Solange tijdens een zoveelste ruzie in september 2017 een vuistslag had gegeven in het gezicht. De vrouw kwam ten val en overleed. Frank wikkelde haar lichaam in plastiek en begroef haar in de duinen, in een gebied waar wandelaars niet toegelaten zijn. 

Het onderzoek naar de feiten zit volgens het parket in een laatste fase. 

Lees meer