Florian Van Eenoo Photo News

Toeristische verhuurkantoren aan kust vragen snelle duidelijkheid rond heropstart: “8 juni is cruciaal”

De toeristische verhuurkantoren aan de Belgische kust vragen snelle duidelijkheid over de heropstart om een stormloop te voorkomen, meldt de Confederatie van Immoberoepen (CIB) Vlaanderen. De datum van 8 juni voor een herlancering is voor hen cruciaal, klinkt het.

Volgens de confederatie zijn de toeristische verhuurkantoren aan de kust goed voor een aanbod van zowat 10.000 vakantiewoningen, waarvan ongeveer 40 procent nog beschikbaar is voor de zomermaanden. De kantoren zijn klaar om veilig opnieuw te starten.

Spagaat

"Nu moet er dringend duidelijkheid komen", aldus Kristophe Thijs, communicatiedirecteur bij CIB Vlaanderen. "We moeten toeristen zekerheid kunnen bieden. Anders vrezen we een scenario waarbij nu alle boekingen stilvallen en we daarna een stormloop krijgen. De sector is voor een herlancering op 8 juni. We kunnen de toeristen niet langer in een spagaat laten zitten.”

Negatieve sfeerschepping 

Het CIB wijst er ook op dat de toeristische verhuurkantoren de afgelopen weken en dagen "met ongeloof" hebben gekeken naar het debat over de tweedeverblijvers en de discussie over de inname van de stranden. In het persbericht spreekt het CIB ook over onterechte, negatieve sfeerschepping van de afgelopen weken. "Dat doet groot onrecht aan de talloze troeven die de kust kan voorleggen. Grotere evenementen zullen inderdaad niet mogelijk zijn, nergens in het land en dus ook niet aan de kust", aldus Thijs. "Maar vergis je niet, alle stakeholders (waaronder Toerisme Vlaanderen, Westtoer, de gemeenten,...) zetten volop in op alternatieve ontspanningsmogelijkheden en een brede waaier aan toegankelijke toeristische trekpleisters.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hein Van Horenbeek

    Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen dat gaat het goed. Als de kust vol is geen treinen meer die naar de kust rijden. Gewoonweg niet meer laten vertrekken. Mondmaskers verplichten. Er lopen nog te veel mensen zonder rond.

  • Edgard Gielis

    liefst zo weinig volk aan de kust een vraag van de caluwe dan heeft hij veel plaats

Lees meer