Hendrik Bogaert is tevreden met zijn persoonlijke resultaat.
Geert De Rycke Hendrik Bogaert is tevreden met zijn persoonlijke resultaat.

Verkiezingen 2019: Hoe scoorden Jabbeekse kandidaten?

Een dag na de verkiezingen krijgen de verschillende politici ook zicht op hun persoonlijke resultaat. Lees hieronder hoe de Jabbeekse kandidaten presteerden, met Hendrik Bogaert (CD&V) op kop.

Hendrik Bogaert (CD&V) kon als lijsttrekker voor de Kamer de schade in West-Vlaanderen beperken tot één zetel. Persoonlijk liet hij 48.421 voorkeursstemmen optekenen. “Ik ben daarmee beste lijsttrekker van CD&V op het federale niveau”, zegt Bogaert. “Het was gisteren voor de partij een moeilijke dag, maar mijn persoonlijke resultaat geeft me opnieuw moed. Spreken over ministerposten of een deelname aan de regering is nu niet aan de orde. Deze namiddag komen we samen met het partijbestuur en de lijsttrekkers. We zullen collectief bekijken hoe we met dit slechte resultaat zullen omgaan en het in de toekomst kunnen beter doen. Wat ik vind van het cordon sanitaire? Ik vind dat we uit beleefdheid wel eens moeten luisteren naar de standpunten van Vlaams Belang. Maar een coalitie met hen vormen is voor CD&V quasi onmogelijk. Daarvoor liggen onze programma’s veel te ver uit elkaar.”

Naast Hendrik Bogaert deden gisteren nog vier Jabbekenaars mee aan de verkiezingen. Twee van hen deelden mee in het succes van Vlaams Belang. Ann Sinnaeve haalde vanop de 7de plaats op de Vlaamse lijst 9.117 stemmen binnen, Maxim Vanhooren 5.668 als 2de opvolger voor de Kamer. Geert Orbie (N-VA) behaalde vanaf de 21ste plaats op de Vlaamse lijst dan weer 7.444 voorkeurstemmen. Peter-Jan Hallemeersch klokte als 4de opvolger op de Kamerlijst van Groen tot slot af op 1.727 stemmen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer