Het Wielerkampioenschap van Kalmthout.
Laenen Het Wielerkampioenschap van Kalmthout.

50 renners betwisten Kampioenschap van Kalmthout

Terwijl zo’n duizend kilometer verderop Richard Carapaz de Giro d’Italia op zijn naam schreef, werd ook in Kalmthout gekoerst. Vijftig sportievelingen namen er deel aan het jaarlijkse Kampioenschap van Kalmthout.

Kalmthout stond vandaag weer in het teken van haar jaarlijkse Wielerkampioenschap. Vijftig sportievelingen kwamen het in een aantal ronden tegen elkaar opnemen. Het centrum van het gebeuren was deze keer voor het eerst zaal Zonnedauw. Daar vonden niet alleen start, aankomst en huldiging plaats, maar werd ook een wielerterras met de nodige catering voorzien. De organisatie was in handen van het gemeentebestuur en de vzw WIEKA.

Het evenement bracht opnieuw een pak supporters op de been. Zij konden kijken hoe Luk Pannenkoek, Erik Peelman en Arvid Vanwesenbeeck respectievelijk wonnen in de categorieën 55+, 45+ en 35+. Bij de dames was de kampioenstitel weggelegd voor Hilde Van Looveren, terwijl Joeri Lambrechts de beste was in de categorie van -35-jarigen. Alle winnaars ontvingen een kampioenentrui en een gouden medaille. Daarnaast werden alle renners  getrakteerd op frietjes en kreeg iedereen een retrowielerpetje.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer