De zeldzame sneeuwklokjesboom van Arboretum Kalmthout bloeit op dit moment spectaculair. Het is één van de grootste exemplaren op het Europese vasteland.
Arboretum Kalmthout De zeldzame sneeuwklokjesboom van Arboretum Kalmthout bloeit op dit moment spectaculair. Het is één van de grootste exemplaren op het Europese vasteland.

Arboretum Kalmthout nu al op weg om bezoekersrecord te breken

Het jaar is nog niet halfweg, maar het Arboretum lijkt nu al op weg om het bezoekersrecord te breken. De eerste vier maanden van 2019 kwamen er al 26.000 bezoekers over de vloer. Vorig jaar waren dat er verspreid over een heel jaar iets meer dan 52.000. In 2017 waren het er 43.000. 

“Het schitterende weer tijdens de paasvakantie zit daar uiteraard voor iets tussen”, zegt Bram Rammeloo van het Arboretum. “En ook het schitterende lenteweer nu lokt veel bezoekers voor de voorjaarsbloesems in ons domein.”

Ook voor de maand mei verwacht Arboretum Kalmthout heel wat bezoekers. Deze maand is het immers dé rododendronmaand bij uitstek. De rododendroncollectie is de grootste op het domein en omvat ook eigen bijzondere selecties. Er groeien meer dan 500 verschillende, waaronder enkele zeer oude exemplaren. 

Een van de komende dagen zal de zeldzame sneeuwklokjesboom haar hoogtepunt beleven. De Halesia diptera var magnifora is beladen met duizenden zuiverwitte bloemknoppen die uitgroeien tot grote, zuiverwitte, hangende klokjes. Het is een boom uit de Verenigde Staten die in de natuur bijna uitgestorven is.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer