Het kindje lag te slapen in een box.
rr Het kindje lag te slapen in een box.

Baby stierf natuurlijke dood bij onthaalmoeder

Het vijf maanden oude meisje dat vorige maandag stierf bij een onthaalmoeder in Kalmthout, is op natuurlijke wijze overleden. Dat heeft een lijkschouwing uitgewezen, zo deelt het Antwerpse parket mee. Er volgt geen verder onderzoek. 

Het vijf maanden oude meisje lag in een box te slapen toen de onthaalmoeder ‘s middags merkte dat de baby niet meer ademde.  Ze verwittigde de politie, waarop de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Een reanimatie lukte niet meer. 

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “De lijkschouwing wijst op een natuurlijk overlijden. Voor het parket is daarmee het onderzoek gesloten. Er is geen strafrechterlijk aspect aan de dood van het kindje.”

Voor de ouders en voor de onthaalmoeder is dit een dramatische gebeurtenis. In 2014 overleed bij de zelfde onthaalmoeder een zeven maanden oude baby. Ook toen ging het om een natuurlijk overlijden. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marleen mertens

    wie zei dat wiegendood bijna niet voorkwam ? sterkte voor de ouders en zeker ook de onthaalmoeder . 2 maal zoiets meemaken ,verschrikkelijk is het

Lees meer