Land rover in brand gestoken
rv Land rover in brand gestoken

Bewakingsagent van drugskade
geviseerd: auto in brand gestoken

In de nacht van zondag op maandag is een Land Rover in de vlammen opgegaan in de De Keysershoeve in Zandvliet. De auto is eigendom van een bewakingsagent die meestal op de containerkades in de Waaslandhaven werkt waar veel drugstransporten aankomen. 

Het Antwerpse parket bevestigt dat er een onderzoek is geopend naar een verdachte autobrand in Zandvliet. De wagen die aan de woning van de bewakingsagent stond geparkeerd, vatte plots vuur.   Mogelijk viseerden de daders de eigenaar omdat hij meestal als bewakingsagent werkt op de containerkades van MPET, zoals 1742, waar vaak drugstransporten toekomen. 

Havenbedrijven zetten privé-bewakers in voor onder meer de toegangscontrole en om de bewakingscamera’s die over de uitgestrekte containerterminal staan opgesteld, in de gaten te houden. 

Niemand raakte gewond. De schade bleef beperkt tot de auto alleen. 

Politiewoordvoerder Willem Migom: “De autobrand wordt als verdacht bestempeld. Het wrak is getakeld voor verder sporenonderzoek." 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer