2 De striptekening van de Turfbikers.
Jan Francken De striptekening van de Turfbikers.

De Turfbikers vereeuwigd in een striptekening

De Turfbikers, een Kalmthoutse groep fietsvrienden, is vereeuwigd in een striptekening. De twaalfkoppige bende gaat geregeld samen mountainbiken, maar organiseren zelf ook sportieve en culinaire evenementen. In café ‘De Gewone Coureur’ zijn ze ook vaak te vinden. 

“De ploeg is destijds ontstaan uit een aantal oud voetballers van Achterbroek die gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel dragen”, vertelt stripkenner en Turfbiker Jan Francken. “Ondanks het feit dat we een grote tegenslag moesten verwerken door het overlijden van een van onze gangmakers, Cel van den Buijs, blijven we trouw aan de gezamenlijke ritten op woensdagavond en zondagmorgen. De truitjes met Suske en Wiske verwijzen naar onze Kalmthoutse roots waar we dan ook fier op zijn. Deze vriendschap is een aantal vrienden tekenaars niet ontgaan en hebben de Turfbikers vereeuwigd in stripvorm. Wie weet komt er ooit een stripalbum.”

2 De foto van de Turfbikers
RV De foto van de Turfbikers

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer