RV

Gemeente Essen schaart zich achter tonnagebeperking in Nieuwmoer

De gemeente Kalmthout wil een tonnagebeperking van 7,5 ton invoeren op het grondgebied van Nieuwmoer, maar omdat de beperking ingaat vanaf de grens met buurgemeente Essen moet ook daar de goedkeuring gegeven worden.

De beperking zou ingevoerd worden vanaf de Antwerpsesteenweg. Het plan was aanvankelijk een tonnagebeperking van 3,5 ton, maar dan zouden ook grotere bestelwagens geweerd worden en daar stappen de twee besturen van af. Die beperking van 3,5 ton met uitzondering voor bussen van De Lijn, plaatselijk verkeer en landbouwverkeer geldt wel voor de Vissenheuvel, Bredestraat, Blakveld en Spurrieveld. Voor de Holleweg en de Mertensdreef wordt het wel een tonnagebeperking boven de 7,5 ton.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer