Meisje van vijf maanden sterft in crèche, parket opent onderzoek

In een kinderopvang in Kalmthout is een meisje van vijf maanden oud overleden. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk. In 2014 overleed bij dezelfde onthaalmoeder al eens een baby van zeven maanden oud.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vijf maanden oude meisje lag in een box te slapen, toen de onthaalmoeder deze middag plots zag dat de baby niet meer ademde. Ze verwittigde de politie, waarop de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De baby werd nog gereanimeerd, maar hulp kon niet meer baten.

Kind en Gezin

De onthaalmoeder is aangesloten bij de dienst Gezinsopvang van de gemeente Kalmthout, erkend door Kind en Gezin, en heeft toestemming om acht kindjes op te vangen. Op het moment van het overlijden waren zes kinderen in de crèche aanwezig. De vrouw was alleen aan het werk.

Het parket is een onderzoek gestart. De doodsoorzaak is nog onduidelijk en zal een autopsie moeten uitwijzen. Voorlopig zouden er geen tekenen van geweld zijn. Er zijn geen arrestaties verricht.

Tweede overlijden

Vijf jaar geleden, in 2014, overleed bij dezelfde onthaalmoeder al eens een zeven maanden oude baby. Er volgde toen ook een onderzoek, maar daarbij werden geen belastende elementen gevonden ten aanzien van de vrouw. Kind en Gezin is op de hoogte van dat eerder overlijden.

3 Rond de middag ontdekte de onthaalmoeder dat de baby niet meer ademde.
Marc De Roeck Rond de middag ontdekte de onthaalmoeder dat de baby niet meer ademde.
3 De vrouw heeft een vergunning van Kind en Gezin.
Marc De Roeck De vrouw heeft een vergunning van Kind en Gezin.
3 Een wetsdokter en het labo zijn ter plaatse om uit te zoeken wat er gebeurd is.
VTM Een wetsdokter en het labo zijn ter plaatse om uit te zoeken wat er gebeurd is.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • zina riffia

    rust zacht lief engeltje, heel veel sterkte aan de ouders van de baby, familie. En ook heel veel sterkte aan de onthaalmoeder.

  • Henriette Goossens

    Intriest. Sterkte en gecondoleerd voor de ouders en overige betrokkenen

Lees meer