Negen verkozenen voor Vlaams Parlement en de Kamer vanuit noordrand van Antwerpen

Kathleen Krekels uit Zoersel en Maarten De Veuster uit Schoten zijn verkozen voor het Vlaams Parlement. Kathleen Krekels, schepen in Schilde, deed dat vanop de 9de plaats met net iets meer dan 12.000 voorkeursstemmen. Maarten De Veuster, burgemeester in Schoten, wist vanop de vijftiende plaatse een zitje te veroveren en liet vier personen die boven hem op de lijst stonden achter zich.

Ook Katrien Schrijvers uit Zoersel, derde plaats voor CD&V in Antwerpen, is verkozen geraakt. Dirk de Kort uit Brasschaat haalde het net niet.

Federaal haalde Jan Jambon uit Brasschaat het uiteraard als lijsttrekker van N-VA net als Tom Van Grieken uit Schoten en Marijke Dillen uit Schilde voor Vlaams Belang. Jef Van Den Bergh veroverde net een zitje vanop de derde plaats voor CD&V.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ludo Dierckx

    Gefeliciteerd...mits het verhinderen dat enkelen met hun expliciet eigen taalgebruik gebannen kunnen worden van publieke mededelingen....heeft deze partij terecht een grote kans op deelname aan het bestuur van Vlaanderen...een goede zaak voor de democratie...

Lees meer