2 Havenschepen Annick De Ridder opende de nieuwe vaarroute van Lillo naar Antwerpen-centraal die vanaf 1 juli start.
Alfons Schryvers Havenschepen Annick De Ridder opende de nieuwe vaarroute van Lillo naar Antwerpen-centraal die vanaf 1 juli start.

Nu ook waterbus tussen Lillo en Antwerpen centrum

Met een verbinding tussen Antwerpen (Steenplein) en het havendorp Lillo, met een tussenstop aan Fort Liefkenshoek op Linkeroever, heeft DeWaterbus er vanaf 1 juli weer twee extra haltes bij.

“Met de opstart van de lijn naar het noorden kunnen we naast het bedienen van bedrijven en werkgevers in het havengebied ook onze polderdorpen dichter bij de stad brengen en omgekeerd. Dit is opnieuw een initiatief waarmee we de band tussen de Antwerpenaar en het water versterken”, zegt havenschepen Annick De Ridder (N-VA).

De nieuwe route tot Lillo is goed voor een uurtje varen. De eerste waterbus vertrekt aan het Steenplein in Antwerpen-centrum om 5 uur ’s ochtends. Daarna is er tot 22 uur elk half uur een nieuwe afvaart. In Lillo vertrekt de eerste waterbus eveneens om 5 uur ’s ochtends en daarna elke half uur tot 23 uur. De tarieven blijven gelijk aan de huidige: drie euro enkel, vijf euro retour.

Niet alleen het woon-werkverkeer vaart er wel bij maar ook voor het toerisme is de nieuwe route een opsteker. Dat zegt Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester Zandvliet-Berendrecht-Lillo: “Het contract loopt al zeker voor een periode van vijf jaar. Na het afschaffen van de veerdienst tussen Lillo en Doel is er nu vanuit Lillo eveneens een nieuwe verbinding met Fort Liefkenshoek. Dat ligt op de normale route van DeWaterbus. Deze overzet kost 1 euro. DeWaterbus Lillo-Antwerpen is niet enkel een filevrij alternatief voor pendelaars maar ook een opsteker voor het plaatselijk toerisme. De plaatselijke horeca heeft het er momenteel moeilijk en kan elke nieuw initiatief best gebruiken.”

De volledige uurregeling en verminderingstarieven op www.dewaterbus.be.

2 DeWaterbus tussen Antwerpen-centrum en Lillo vaart vanaf 1 juli
Alfons Schryvers DeWaterbus tussen Antwerpen-centrum en Lillo vaart vanaf 1 juli

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer