5 De organisatie van Heuvelo is trots op het programma.
RV De organisatie van Heuvelo is trots op het programma.

Verlengd wegens succes: tweede editie Heuvelo breidt uit met extra dag

Toen vier vrienden vorig jaar voor het eerst Heuvelo organiseerden, stonden ze er zelf van versteld dat het buurtfeest, gekoppeld aan een wielerwedstrijd, meteen 1.000 bezoekers lokte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de tweede editie een dag langer zal duren. Met Wim Soutaer en De Romeo’s konden ze ook twee bekende namen strikken.  Het festival vindt plaats op 21 en 22 juni.

Heuvelo vond vorig jaar een eerste keer plaats en lokte meteen meer dan duizend bezoekers. En dan te denken dat het eigenlijk een beetje een uit de hand gelopen idee was van de vier vrienden Wies Jaspers, Niels Smouts, Dieter Antonissen en Michael Declercq. “Omdat we alle vier wel van fietsen houden, wilden we eens een wedstrijd dicht bij de deur organiseren”, lacht Wies Jaspers. “Maar we wilden ook wat meer beleving creëren. Want dat ontbreekt toch bij veel koersen. Met meer dan duizend bezoekers was dat vorig jaar inderdaad meteen een voltreffer." 

School

Omdat de vier jongemannen en hun talloze vrijwilligers toch al zoveel moeite steken in de opbouw voor één dag, besloten ze dit jaar maar een tweede dag eraan vast te maken.  De organisatie dankt ook basisschool Den Heuvel en directeur Dirk Baeyens voor het ter beschikking stellen van de speelplaats. “Als we de school niet zouden mogen gebruiken, is het bijna niet doenbaar. Daar zijn we hen inderdaad heel dankbaar voor. Het leuke is ook dat we daar zelf ook op de schoolbanken hebben gezeten.” Het concept van de vrijdagavond blijft hetzelfde. “We starten om 17 uur met eten, drinken, kinderanimatie en enkele optredens.  Om 19.30 uur start de wielerwedstrijd Grote Prijs PC Yellow gevolgd door een optreden van Pink Cadillac. De eerste dag wordt afgesloten met een afterparty met muziek uit de jaren ’90.”

5 Een sfeerbeeld van de eerste editie.
RV Heuvelo Een sfeerbeeld van de eerste editie.

Kinderland

Op zaterdag starten de festiviteiten  al op de middag met Blitz 4 Kids en in het kinderland kunnen de kleinsten zich uitleven op springkastelen, kindergrime en ballonplooien. Daarna volgen nog optredens van Jan Mees & The Timeless Band, Wim Soutaer en schlagerzanger Kristof Carpentier en als afsluiter staan De Romeo’s geprogrammeerd. “We verwachten heel veel bezoekers op zaterdag, dus we raden aan om ’s middags al op tijd te komen. Als het plein vol staat, is het mogelijk dat we mensen moeten weigeren om veiligheidsredenen.  We zijn ook onze sponsors dankbaar want alleen door hen kunnen we het gratis houden. En dat blijft nog altijd het opzet: de buurt samenbrengen. “Daarom gaan we de komende dagen ook van deur tot deur om iedereen in te lichten en uit te nodigen. We verkopen tegelijkertijd ook steunkaarten waarvan een deel van de opbrengst naar Kom op Tegen Kanker gaat.”

5 Het festival/buurtfeest heeft ook een eigen Kinderland.
RV / Heuvelo Het festival/buurtfeest heeft ook een eigen Kinderland.
5 Een sfeerbeeld van de eerste editie.
RV Heuvelo Een sfeerbeeld van de eerste editie.
5 Een sfeerbeeld van de eerste editie.
RV Heuvelo Een sfeerbeeld van de eerste editie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer