2 Het nieuwe decor valt in de smaak.
Suske en Wiske Kindermuseum Het nieuwe decor valt in de smaak.

Vernieuwde Suske en Wiske Kindermuseum heropent in juli

Het nieuwe Suske en Wiske Kindermuseum krijgt meer en meer vorm. Het museum sloot vorige zomer voor een complete make-over en opent deze zomer terug de deuren. De kinderambassadeurs kregen deze week de unieke kans om een bezoek te brengen aan de decorbouwer Bruns in het Nederlandse Bergeijk.

Zij kregen een eerste preview van het nieuwe parcours, de Striptoer. “In juli heropent het Suske en Wiske – Kindermuseum met een gloednieuwe tentoonstelling voor jong én oud”, zegt directeur Philip De Smet. “Er wordt dan ook hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Een nieuw dak, nieuwe ramen en ook de decorstukken zijn bijna allemaal klaar. Daarom trokken onze jeugdambassadeurs Boris, Lore, Felix, Fien en Fien naar Bruns in Nederland voor een unieke blik achter de schermen.”

Donkere tunnel

Na een rondleiding door de werkplaats werden de decorstukken onthuld. “Het ziet er heel stripachtig uit”, zegt Lore. Boris is grote fan van de donkere tunnel en ook de supergrote televisie viel erg in de smaak. De jeugdambassadeurs zijn alvast enthousiast en kunnen niet wachten om het vernieuwde museum ‘echt’ te gaan testen. Lang hoeven ze niet op hun honger te blijven, want over twee weken wordt er al geïnstalleerd.

2 Het nieuwe decor valt in de smaak.
Suske en Wiske Kindermuseum. Het nieuwe decor valt in de smaak.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer