2 Het beeld werd vrijdag onthuld.
Gemeente Kalmthout Het beeld werd vrijdag onthuld.

Vredesbeeld van Nieuwmoerse beeldhouwer krijgt vaste stek aan winkelcentrum De Beek

Het Vredesbeeld van beeldhouwer Jorg Van Daele uit Nieuwmoer heeft een vaste stek gekregen in de gemeente. Het beeld staat op het groenplein aan het winkelcentrum De Beek.

Jorg Van Daele en zijn collega beeldhouwer Yuttar Devalckeneer maakten samen met beeld tijdens de ’24 uur voor de Vrede’ in 2018. Jorg maakte het beeld uit blauwe hardsteen en Yuttar maakte het ijzerwerk. Het beeld meet 130 op 110 op 80 cm en wordt op hoogte en met LED-lichtjes onderaan geplaatst zodat het geheel een zwevend effect krijgt. “We hebben het beeld toen effectief op 24 uren tijd gemaakt”, vertelt Jorg Van Daele. “Het was een mooie dag, want we kregen heel wat bezoekers die zelfs eten en cadeautjes meebrachten. Het is fijn dat het beeld nu een definitieve plaats krijgt.” 

Burgemeester Lukas Jacobs en schepen Silke Lathouwers zijn tevreden. “Enerzijds herinnert ons het aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog, anderzijds is het een oproep om vreedzaam samen te leven.”

2 .
Gemeente Kalmthout .

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Janssens

    Heb het zien staan, en je ziet dat het op 24u gemaakt is, trekt op niets. En wat is de bedoeling van het 'vredesbeeld'? Het is al 60 jaar geen oorlog meer geweest.

Lees meer