3
Initium

WONEN. Antwerpen lokt steeds meer expats, vastgoed evolueert mee

Aangeboden door Candor

Steeds meer expats ontdekken naast Brussel ook Antwerpen als uitvalsbasis. Hoewel heel wat overheidsinstellingen in Brussel liggen, investeert ook Antwerpen sterk in multinationals en internationale organisaties. Met de tweede grootste zeehaven van Europa gevestigd in de stad én ongeveer 18.000 bedrijven van buitenlandse origine, trekt de stad veel professionelen uit andere landen die een verblijf zoeken in het Antwerpse. Voor expats is het niet altijd gemakkelijk om een tijdelijke woning te vinden en daar biedt Candor een antwoord op.

Expats, of (hoogopgeleide) professionelen die voor hun werk tijdelijk in het buitenland verblijven, maken een aanzienlijk deel uit van de Belgische professionele scène. Met heel wat internationale instellingen en bedrijven zijn vooral Brussel en Antwerpen populair bij die expats. Omdat expats voornamelijk serviced apartments zoeken voor 1 tot 3 jaar zijn zij een zeer specifiek publiek. Daarenboven is comfort voor deze groep erg belangrijk. Met hun nieuwste project Intium in hartje Antwerpen wil Candor een antwoord bieden op de stijgende vraag naar huisvesting voor expats. 

(lees verder onder de foto)

3
Initium

Wonen op maat van expats in Antwerpen

Expats zijn een belangrijke community geworden in steden als Antwerpen en Brussel. Hun aantal stijgt en daarmee stijgen ook de voorzieningen voor professionals die tijdelijk in België verblijven voor hun werk. In Brussel en Antwerpen duiken bars, restaurants of evenementen op die zich op dit expat-publiek richten, veelal in de buurten waar veel multinationals en internationale organisaties gevestigd zijn. Met hun nieuwste project Intium in hartje Antwerpen wil Candor een antwoord bieden op de stijgende vraag naar huisvesting voor expats. 

“In Brussel is de vastgoedmarkt grotendeels aangepast aan de specifieke noden van expats. In Antwerpen is dit nog een gat in de markt,” vertelt Louis Van Hulle, sales manager bij Candor. In het bijzonder zijn serviced apartments  iets waar expats naar op zoek zijn.  Dit zijn appartementen waar diensten zoals een poetsdienst, wasbar, en dergelijke aangeboden worden. De appartementen genieten aldus van bepaalde hotelservices, maar de expats behouden hun zelfstandigheid. Expats zullen in het nieuwste project van Candor, Initium, ook kunnen genieten van een co-working space en een fitnessruimte. “Met Belgium Business Flats (BBF) biedt Candor dit al in heel wat Brusselse projecten aan. In Antwerpen is de markt van serviced apartments voor expats veel minder verzadigd”, zegt Van Hulle. “Zo kwam het  residentieel project Intium tot stand. De locatie leent zich perfect tot een publiek van internationale professionals, vlak bij tal van kantoren en in de nabijheid van heel wat bars en restaurants. Wat Initium uniek maakt, is dat het werkelijk in alles voorziet. De nieuwbouwappartementen zullen volledig anno de noden in 2019 zijn. Modern, met een optimale lichtinval, voorzien van zonnepannelen en met zicht op een groene binnentuin.”

(lees verder onder de foto)

3
Initium

Interesse? 

Heb je interesse in één van de appartementen? Met een startprijs van 165.000 euro zijn de appartementen van Initium een sterke investering in jouw toekomst. Neem gerust een kijkje op de website van dit project: www.initium-residence.be/ of neem contact op met h.das@candor.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer