7
Marc De Roeck

Brand bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi in Kampenhout, rookpluim van ver te zien

In de Industriestraat in Kampenhout woedt een brand bij het afvalverwerkend bedrijf Renewi. Dat meldt de Leuvense brandweer. Die is in grote getale aanwezig om het vuur te bestrijden. De brandweer van Aarschot is ook ter plaatse met een tankwagen. Volgens de eerste berichten zou er geen sprake zijn van gewonden, al moest wel één brandweerman die bevangen raakte door de rook, naar het ziekenhuis gebracht worden.

De brand in het bedrijf dat bouw- en sloopafval verwerkt, brak kort na de middag uit, maar de juiste oorzaak is nog onduidelijk. De brandweer laat het gebouw nu gecontroleerd uitbranden. Er is geen gevaar voor de omgeving maar omwonenden krijgen wel de raad om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
7
Vertommen
7
Marc De Roeck
7
Marc De Roeck
7
Marc De Roeck
7 De brand is van ver zichtbaar.
KAR De brand is van ver zichtbaar.
7 De rookpluim is van ver zichtbaar.
RV De rookpluim is van ver zichtbaar.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Plessers

    Ik vind de uitleg altijd prachtig."er is geen gevaar voor de omwoners"Met zulk een rook?Stook in je achtertuin een vuurtje in een vat en tis moord en brand

Lees meer