De speed pedelec werd geflitst door een camera van het type RT4, zoals hier te zien is.
RV De speed pedelec werd geflitst door een camera van het type RT4, zoals hier te zien is.

Ook speed pedelec geflitst tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon controleerde politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) 5.323 voertuigen. 579 bestuurders werden geflitst. De grootste snelheidsduivel werd op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel geflitst aan een duizelingwekkende snelheid van 153 kilometer per uur, daar waar een snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur geldt. De bestuurder mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Ook een speed pedelec werd geflitst. Dat gebeurde op de Perksesteenweg aan 42 kilometer per uur, daar waar de snelheid beperkt is tot 30 kilometer per uur. 

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Filip DeCock

    en als de 30 nu rechts van de rijbaan staat maar links van het fietspad en de pedelec rijdt op het fietspad is ze enkel geldig voor de auto's en kan hij terecht zijn boete aanvechten

  • Kris Janssens

    Myriam Top, een speedpedelec heeft een nummerplaat, anders zou deze nooit 'geflitst' kunnen worden. En ik denk dat hij of zij de boete ook gewoon in de bus zal krijgen.

Lees meer