VIDEO. Gemaskerde inbrekers roven brasserie leeg: “Zelfs het spaarpotje voor het personeel is weg”

Vijf inbrekers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken bij brasserie De Loft aan de golfclub in Kampenhout. “Extra zuur na al onze inspanningen door de coronamaatregelen”, zegt uitbater Kevin Ringoet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vijf inbrekers waagden donderdagnacht om iets na een uur hun kans. Terwijl eentje buiten op de uitkijk bleef staan, drongen de vier anderen de brasserie binnen. Minstens drie van hen werden gefilmd door de bewakingscamera’s. “Het is allemaal zo snel gegaan. Het alarm trad meteen in werking en de politie heeft nog met man en macht gezocht, maar voorlopig is er nog geen spoor”, zegt de moedeloze uitbater. “We hebben net corona doorsparteld en dan gaan zulke sujets zonder scrupules tekeer.”

Langs schuifraam

De indringers forceerden een schuifraam om binnen te geraken. Ze gingen onder meer aan de haal met het kassasysteem. “Dat kost ons 7.000 euro en dat zijn zaken waar zij niks mee kunnen doen. Ook de kassa, laptop, iPad, schoenen, alcohol en het spaarpotje van het personeel namen ze mee. Daarna zijn ze over het golfterrein gevlucht”, weet Ringoet. De politie kamde de buurt nog uit, maar tevergeefs. Ook bij de golfclub werd ingebroken. Daar werden papieren en het startgeld van de kassa ontvreemd. De uitbater diende klacht in bij de politie, maar van de vijf is voorlopig geen spoor.

3 Terwijl een buiten op de uitkijk staat, slaan de anderen binnen hun slag.
repro KAR Terwijl een buiten op de uitkijk staat, slaan de anderen binnen hun slag.
3 Eentje stond gemaskerd op de uitkijk.
repro KAR Eentje stond gemaskerd op de uitkijk.
3 Met een zaklamp in de hand wordt de bar doorzocht
repro KAR Met een zaklamp in de hand wordt de bar doorzocht

Lees meer