Door de strenge maatregelen in de provincie Antwerpen wordt de Mechelseweg/Kapellebaan in respectievelijk het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos en het Antwerpse Leest in tweeën gesplitst. Zo zal Viviane Windelen voortaan om 23.30 uur thuis moeten zijn, terwijl haar overbuur Rudy Dutoict geen avondklok opgelegd kreeg.
Marc Baert Door de strenge maatregelen in de provincie Antwerpen wordt de Mechelseweg/Kapellebaan in respectievelijk het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos en het Antwerpse Leest in tweeën gesplitst. Zo zal Viviane Windelen voortaan om 23.30 uur thuis moeten zijn, terwijl haar overbuur Rudy Dutoict geen avondklok opgelegd kreeg.

Exclusief voor abonnees

Avondklok voor ene kant van straat, niet voor de andere: “De overburen zullen lachen als ze ons snel naar huis zien lopen”

Helft bewoners grensstraat tussen Antwerpen en Vlaams-Brabant krijgt strengere regels opgelegd

Vanaf vanavond gaat in de hele Antwerpse provincie een avondklok in en dat zorgt in de grensstraten voor bizarre situaties. Op de grens van het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos en het Antwerpse Leest wordt een straat zelfs helemaal in tweeën gesplitst. Terwijl de Vlaams-Brabanders tot 1 uur op café mogen zitten, moeten hun overburen verplicht om 23.30 uur thuis zijn. “Absurd”, klinkt het bij de bewoners.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Lees meer