Fluvius illustratiebeeld
Mozkito Fluvius illustratiebeeld

Binnen acht jaar alle openbare verlichting omgevormd naar led

Het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos en netbeheerder Fluvius hebben een akkoord bereikt dat alle openbare verlichting de komende acht jaar volledig naar led omgevormd wordt. Daarnaast gaat Fluvius ook alle slechtverlichte oversteekplaatsen aanpakken.

Om het openbare verlichtingsnet volledig van ledlampen te voorzien, maakt de netbeheerder 1.335.000 euro vrij. Die investeringen zorgen voor een jaarlijkse besparing van 70.000 euro op de gemeentelijke elektriciteitsfactuur. Maar ook de CO2-uitstoot, die in 2018 nog een aanzienlijke 180 ton bedroeg, zal fors dalen dankzij deze maatregel. Verder gaan het schepencollege en Fluvius samen na hoe ze de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers op de oversteekplaatsen kunnen verbeteren. Zo komt er al zeker extra verlichting op oversteekplaatsen die momenteel onvoldoende verlicht zijn.

Nieuwe overeenkomst

De ingrepen komen er nadat het schepencollege de overeenkomst met Fluvius heronderhandelde. Die onderhandelingen resulteren in een nieuw, verbeterd aanbod van de netbeheerder. Zo krijgt de gemeente een vergoeding van Fluvius voor alle bestaande openbare verlichtingstoestellen op het grondgebied van Kapelle-op-den-Bos. Goed voor een bedrag van 846.240 euro. Een vierde van dat bedrag zal cash vergoed worden, de rest zijn Fluvius-aandelen die uitgekeerd worden aan de gemeente.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer