2 In september werd een werf in Kapelle-op-den-Bos stilgelegd omdat een aannemer onzorgvuldig met asbestafval omging. Een handhavingsambtenaar moet daar in de toekomst snel tegen kunnen optreden.
Baert Marc In september werd een werf in Kapelle-op-den-Bos stilgelegd omdat een aannemer onzorgvuldig met asbestafval omging. Een handhavingsambtenaar moet daar in de toekomst snel tegen kunnen optreden.

Exclusief voor abonnees

Dé asbestgemeente van Vlaanderen wil asbestarm worden: “Want aantal slachtoffers blijft maar stijgen”

Verwijdering schadelijke stof één van belangrijkste pijlers in meerjarenplan

De komende vijf jaar moet Kapelle-op-den-Bos – dé asbestgemeente van Vlaanderen – asbestarm worden. Uit het meerjarenplan blijkt namelijk dat het schepencollege zoveel mogelijk asbesthoudende producten wil (laten) verwijderen op openbaar en privaat domein. Daarnaast wordt een handhavingsambtenaar gezocht om bouwfirma’s die onzorgvuldig omgaan met asbest op de vingers te tikken.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Ik vrees dat als er veel asbest daken weggenomen wordt, er meer vezels rondvliegen en zich verspreiden dan dat men het goedje laat liggen...en firma's kijken niet zo nauw ...hopla van op het dak in de container, waar het in stukken vliegt, en als er wind staat vliegt het nog overal rond....hoeveel keer staar er een container open en bloot ? Of asbest op een hoop in een tuin , waar het verder degenereert in asbeststof.......

  • marc blommaert

    Wim,het zijn de eigenaars zelf die de kosten niet willen betalen ,daarom zijn er veel cowboys die zulke werken voor een appel en een ei uitvoeren

Lees meer