2 Ook Dries Van Langenhove tekende present in Kapelle-op-den-Bos.
Lukas Ook Dries Van Langenhove tekende present in Kapelle-op-den-Bos.

Dries Van Langenhove protesteert aan school omdat Vlaams Belang niet mag deelnemen aan debat

Enkele leden van het Vlaams Belang en onafhankelijk lijsttrekker voor de Kamer Dries Van Langenhove hebben vanmorgen actie gevoerd voor de schoolpoort van het Sint-Theresiacollege in het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos. Ze protesteerden tegen de beslissing van de school om het Vlaams Belang niet te laten deelnemen aan een politiek debat woensdagnamiddag.

“We begrijpen niet waarom de school ons niet toelaat”, zegt Jan Laeremans, fractievoorzitter van Vlaams Belang in de provincieraad in Vlaams-Brabant. “De vijf grote Vlaamse partijen die in het Vlaams parlement zetelen werden wel uitgenodigd, maar wij werden monddood gemaakt. Nochtans hebben de leerlingen ook recht om onze punten te horen.” 

2 De leden van Vlaams Belang delen flyers uit.
Lukas De leden van Vlaams Belang delen flyers uit.

Selfie

En dus trokken enkele Vlaams Belangers en Dries Van Langenhove naar de school, waar ze flyers uitdeelden. Heel wat leerlingen maakten ook een selfie met Van Langenhove. De hele actie verliep zonder problemen. De politie hield een oogje in het zeil, maar moest niet ingrijpen.

“De reden waarom het Vlaams Belang niet uitgenodigd werd, was puur praktisch”, zegt pedagogisch directeur van het Sint-Theresiacollege Kristien Druyts. “We wilden de leerlingen kennis laten maken met hoe een debat werkt en er was voor slechts vijf partijen plaats aan tafel. Daarom opteerden we voor de meerderheidspartijen in de Vlaamse regering en voor oppositiepartijen Groen en sp.a. Extreemrechts en extreemlinks werden dus alleen wegens puur praktische redenen niet uitgenodigd, niet omwille van hun meningen. We betreuren dan ook dat het Vlaams Belang actie voert aan onze school, want dit is niet wat we onze leerlingen willen meegeven wanneer ze over politiek leren.”

Behalve het Vlaams Belang was ook de PVDA niet uitgenodigd in Kapelle-op-den-Bos.

62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jos Spriet-Dewaele

    Dikke zever van de school. Als wij plaats tekort hebben aan tafel zetten we er gewoon een tafel bij. Trouwens een politiek debat op school zonder alle partijen getuigd alleen maar van schrik voor de taalvaardigheid van de uitgeslotene en de dicriminatie in de school

  • Lore Kluwer

    Ben teleurgesteld in N-VA, die wist dat VB er niet bij zou zijn maar toch de uitnodiging aanvaardde. Bewijst eens te meer dat N-VA verveld is tot een tradopartij.

Lees meer