Filip Meysman, professor aan de Universiteit van Antwerpen en verantwoordelijk voor CurieuzeNeuzen Vlaanderen.
RV Filip Meysman, professor aan de Universiteit van Antwerpen en verantwoordelijk voor CurieuzeNeuzen Vlaanderen.

Infoavond en workshops over luchtkwaliteit

De gemeente Londerzeel organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos op dinsdag 23 april om 19.30 uur een infoavond over luchtkwaliteit in GC Gerard Walschap.

Wat betekent de rode bol in de straat en ben je beter af met een groene bol? Filip Meysman, professor aan de Universiteit van Antwerpen en verantwoordelijk voor CurieuzeNeuzen Vlaanderen, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit, geeft antwoord op vragen als: wat is (goede) luchtkwaliteit, welke stoffen spelen een rol en waar komen ze vandaan, hoe interpreteren we de resultaten en wat kunnen we zelf doen.

Aanvullend kan je deelnemen aan verschillende workshops. Brainstormen over het oplossen of verbeteren van de knelpunten komen aan bod net als de resultaten ter hoogte van jouw woning of Werkplaats.

Je kan ook een meettoestel bouwen voor het meten van fijn stof in samenwerking met luchtpijp.be. Wie aan deze workshop wenst deel te nemen, moet vooraf inschrijven via het e-formulier op www.londerzeel.be. De plaatsen zijn beperkt. Bij deelname betaal je de kostprijs van het meettoestel (40 euro).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer