Scholengemeenschap KOBOS, waartoe het Sint-Theresiacollege en het Sint-Godelieve Instituut behoren, kampt met een lange wachtlijst van leerlingen die momenteel geen plaats hebben.
Foto Lukas Scholengemeenschap KOBOS, waartoe het Sint-Theresiacollege en het Sint-Godelieve Instituut behoren, kampt met een lange wachtlijst van leerlingen die momenteel geen plaats hebben.

Inschrijvingsproblematiek KOBOS verdeelt ook gemeenteraad

De gemeenteraad van Kapelle-op-den-Bos heeft scholengroep KOBOS via een open brief gevraagd om er alles aan te doen om de kinderen van de eigen gemeente volgend schooljaar een schoolbank te geven. De scholengroep kampt met een ellenlange wachtlijst. Oppositiepartij CD&V weigerde als enige de brief te ondertekenen.

“We vinden het onze plicht om onze bezorgdheden en die van vele ouders over te maken aan de directie van KOBOS”, zegt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). “We vragen ook meteen om – indien er ook na de toewijzingen op 20 mei nog problemen zijn – na te denken over hoe de kinderen uit de eigen gemeente alsnog een schoolbank bij KOBOS kunnen verwerven. Dit kan bijvoorbeeld door grotere klassen te maken of de capaciteit te verhogen.”

Conform wetgeving

Meerderheidspartijen N-VA en Groen ondertekenden de open brief, net als oppositiepartij ProKA. CD&V weigerde echter een handtekening te zetten. “De aanmeldingsprocedure is conform de wetgeving gebeurd”, reageren Chris Reniers en Ann Van Rompaey, beiden behalve CD&V-gemeenteraadslid ook lid van de raad van bestuur van KOBOS. “Waarom zouden wij als gemeentebestuur KOBOS moeten aanspreken als zij gewoon het decreet naleven? In de brief opgesteld door N-VA vraagt men bovendien extra plaatsen te creëren voor kinderen uit de gemeente. Dit is wettelijk niet toegelaten. We kunnen KOBOS niet vragen de wet te overtreden. De andere politieke partijen zouden eerlijk genoeg moeten zijn om dit ook toe te geven.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer