Lukas

Investeringssubsidie voor verenigingen verhoogd van 100.000 naar 200.000 euro

Het schepencollege van Zemst heeft het plafond van een investeringssubsidie opgetrokken van 100.000 naar 200.000 euro. Daarmee wil de gemeente de verenigingen meer ondersteunen bij de bouw van kwalitatieve infrastructuur. De periode voor het gebruik van de subsidies werd daarnaast ingekort van zeven naar vijf jaar. Nieuw is wel dat er bij een nieuwbouwproject wordt voorgesteld om de mogelijkheid te voorzien dat verenigingen twee periodes van vijf jaar kunnen opnemen om zo ineens een hoger bedrag te kunnen opnemen tot maximaal 400.000 euro.

Brandveiligheid

Voor de berekening van het toegekende subsidiebedrag wordt gekeken naar de totale kostprijs. De subsidie bedraagt 1/3de van het geraamde investeringsbedrag en 2/3de indien het om milieuvriendelijke bouwwerken gaat of het toegankelijker maken van de infrastructuur. Ook voor maatregelen om de brandveiligheid in een gebouw of lokaal te verbeteren, wordt 2/3de van de totale investering gesubsidieerd. Dit laatste geldt niet voor jeugdlokalen, aangezien er een speciaal reglement brandveiligheid voor die lokalen bestaat.

De ingediende dossiers zullen vanaf 1 september beoordeeld worden voor het daaropvolgende budgetjaar. Verenigingen met bouwplannen zullen begeleid worden door de gemeentelijke diensten.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Désiré hamelers

    Geen subsidies meer!! De gemeente is zo arm als een kerkl

Lees meer