3 Heel wat mensen kleurden de bolletjes op de witte outfit van Wim Dufraing.
Lukas Heel wat mensen kleurden de bolletjes op de witte outfit van Wim Dufraing.

Kiezers mogen eerst ‘oefenen’ op stand-upcomedian

Het is ondertussen al een traditie geworden: stand-upcomedian Wim Dufraing uit Ramsdonk die verkleed naar het stemhokje trekt. Ook vandaag was hij niet verlegen om een ludieke actie. Dufraing stelde zichzelf in het stembureau in kinderopvang ’t Klawieterke in Ramsdonk immers kandidaat voor de verkiezingen. Kiezers konden één van de vele bolletjes op zijn witte outfit inkleuren.

In Kapelle-op-den-Bos wordt – in tegenstelling tot in de meeste andere gemeenten – nog met pen en papier gestemd. “Opvallend in deze moderne tijden”, aldus Wim Dufraing. “Om de kiezers de kans te geven op de juiste manier hun stem uit te brengen, mochten ze nog even op mij oefenen. Ze moesten daarbij wel voor het juiste potlood kiezen. Ik had er namelijk drie op zak: één zonder punt, één met een natte punt en één potlood dat volledig in orde was. In denk wel dat ik een plekje in het parlement zal bemachtigen, want ik heb bijzonder veel stemmen gekregen. Zelfs burgemeester Renaat Huysmans (N-VA) kleurde één van de bolletjes (lacht).”

Daarnaast zorgde de stand-upcomedian ook nog voor een ludieke foto in het stemhokje. “Daar veranderde hij het opschrift ‘Het potlood niet nat maken’ in ‘Het potlood niet zat maken’. Voor de gelegenheid nam hij een flesje bier mee in het stemhokje.

3 Burgemeester Renaat Huysmans stemde niet op zichzelf, maar op de stand-upcomedian uit zijn dorp
Lukas Burgemeester Renaat Huysmans stemde niet op zichzelf, maar op de stand-upcomedian uit zijn dorp
3 De stand-upcomedian zorgde ook in het stemhokje voor een ludiek kiekje.
FB Wim Dufraing De stand-upcomedian zorgde ook in het stemhokje voor een ludiek kiekje.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer