Kersvers voorzitter Jan De Doncker (rechts) sloot zich pas een jaar geleden aan bij de partij, maar wordt nu al voorzitter van CD&V Kapelle-op-den-Bos.
Lukas Kersvers voorzitter Jan De Doncker (rechts) sloot zich pas een jaar geleden aan bij de partij, maar wordt nu al voorzitter van CD&V Kapelle-op-den-Bos.

Pas jaar bij CD&V, maar Jan De Doncker nu al tot voorzitter verkozen

Hij sloot pas een jaar geleden aan bij de lokale afdeling van CD&V in Kapelle-op-den-Bos, toch kozen de leden ervoor om Jan De Doncker tot nieuwe voorzitter te kronen. Hij zal de christendemocraten, die sinds Nieuwjaar op de oppositiebanken vertoeven, naar nieuwe successen moeten leiden.

Het was op de jaarlijkse ledenbijeenkomst – in aanwezigheid van minister van Justitie Koen Geens – dat Jan De Doncker tot nieuwe voorzitter verkozen werd. Hij woont in Nieuwenrode en engageert zich onder meer als lid van de kerkfabriek en als muzikant en bestuurslid bij de VVZ-band. Opvallend: pas een jaar geleden sloot hij zich aan bij de lokale afdeling van CD&V. “Maar in dat jaar leerde ik heel wat enthousiaste mensen kennen, die een groot hart voor de gemeente hebben”, aldus De Doncker. “Het is voor mij dan ook een hele eer om als voorzitter van deze ploeg samen op stap te gaan om onze ideeën en standpunten uit te dragen naar de inwoners van onze gemeente. We zullen erin slagen om over zes jaar nog sterker naar de verkiezingen te gaan. Dit betekent evenwel dat we deze legislatuur hard zullen moeten werken om onze standpunten te blijven verdedigen.”

Kenny Haegeman werd opnieuw verkozen tot voorzitter van Jong CD&V, terwijl Nathalie Patouossa de nieuwe voorzitster van Vrouw & Maatschappij, de vrouwenafdeling van de christendemocraten, is.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer