Emilia (rechts) en Martine maken alles klaar om zaterdag hun pop-upwinkel EMMA te openen.
Lukas Emilia (rechts) en Martine maken alles klaar om zaterdag hun pop-upwinkel EMMA te openen.

Primeur voor gemeente: Martine en Emilia openen eerste pop-upwinkel

De 30-jarige Emilia Cantero Dieguez en de 49-jarige Martine Jansen zorgen voor een primeur in Kapelle-op-den-Bos. Zaterdag openen ze in de Mechelseweg namelijk EMMA, de eerste pop-upwinkel in de gemeente. Ze verkopen er zes maanden lang handgemaakte en ecologische geschenkwaren. “Met EMMA willen we het vrouwelijk ondernemerschap promoten.”

Ze leggen momenteel nog de laatste hand aan de inrichting van het interieur, want zaterdag om 10 uur zwaaien Emilia en Martine de deuren van hun pop-upwinkel EMMA open. “In de winkel verkopen we verschillende handgemaakte en ecologische geschenkwaren”, legt Emilia Cantero Dieguez uit. “Ik denk bijvoorbeeld aan handtassen, zepen, verzorgingsproducten, kaarsen en interieurartikelen. Ook kunnen klanten bij ons terecht voor allerlei geschenkmanden.”

Met hun pop-upwinkel willen de twee Kapellenaren het vrouwelijk ondernemerschap onder de aandacht brengen. “We runnen allebei een eigen bedrijf: ik heb een webwinkel met ecologische producten, terwijl Martine kantoorartikelen ontwerpt”, gaat Emilia verder. “Normaal gezien openen we de winkel voor een zestal maanden, maar nadien zullen we alles evalueren. Als de interesse groot is, zien we wel of we nog verder doen.”

De officiële opening van EMMA vindt nu zaterdag van 10 tot 17.30 uur in de Mechelseweg 202 plaats. Nadien is de winkel elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer