Het concept Smaakhoeve werd voorgesteld door leden van Streekproducten Vlaams-Brabant.
Marc Colpaert Het concept Smaakhoeve werd voorgesteld door leden van Streekproducten Vlaams-Brabant.

Smaakhoeve zet streekproducten op de culinaire kaart

Chef-kok Sam Verstuyf van restaurant August in Lennik serveert op  21, 22 en 23 juni allerlei lokaal lekkers bij Prinsheerlijk in Kapelle-op-den-Bos. Dat initiatief kadert in het project de ‘Smaakhoeve’ van de provincie en vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.

Verstuyf zal in de Trieststraat 40 de mensen drie dagen lang verwennen met culinaire hoogstandjes uit de streek. “Smaak en hoeve zijn de codewoorden voor belevingsdiners op een authentieke locatie en passen volledig in de ‘korte keten’ filosofie”, zegt gedeputeerde van de provincie Monique Swinnen. “Een gerenommeerde chef uit de streek krijgt de kans om lokale hoeveproducten te verweren in zijn gerechten. De bedoeling is om hiermee de lokale horeca te stimuleren om nog meer in te zetten op de lokale producten.”

Op 21, 22 en 23 juni kunnen telkens 90 personen komen eten. Voor 97 euro krijgen ze een aperitief met streekhapjes, een bedrijfsbezoek aan de gasthoeve en een driegangenmenu met streekproducten, inclusief dranken en koffie. Reserveren kan vanaf nu via: www.smaakhoeve.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer