3 Trainer Kurt Lobbestael met zoon Miel (rechts) en organisator Rudi Verschueren van de Calandro klinken op de goede afloop.
Dieter Nijs Trainer Kurt Lobbestael met zoon Miel (rechts) en organisator Rudi Verschueren van de Calandro klinken op de goede afloop.

Trainer Kurt Lobbestael viert met vrienden en familie nieuw werelduurrecord Victor Campenaerts

“Hij heeft het gedaan.” Onder het goedkeurende oog van zijn trainer Kurt Lobbestael veegde zijn ‘poulain’ Victor Campenaerts de tijd van Bradley Wiggins van de tabellen.

De minzame Lobbestael uit Tisselt – al tien jaar de trainer van Campenaerts – volgde het exploot in eetcafé Calandro in Kapelle-op-den-Bos omringd door familie en vrienden. Uitbater Rudi Verschueren had er speciaal de deuren voor geopend op zijn sluitingsdag. Het bier vloeide rijkelijk en de hotdogs vielen in de smaak. Maar het glaasje champagne toen het uur eindelijk was verstreken en het record binnen was smaakte toch het best van al.

Het was hem niet aan te zien maar Lobbestael voelde toch de spanning. “Maar alles verliep eigenlijk perfect zoals gepland. Rond het half uur waren er een paar mindere ronden. Maar hij heeft altijd de controle gehouden. Een terugslag kwam er niet, integendeel eigenlijk waren we op de duur meer bezig met die magische grens van 55 km/u dan wat anders. De laatste tien minuten kan hij sowieso door de muur gaan.”

Lobbestael kijkt zelfs al vooruit. “Uiteraard kan er hier nu volop van genoten worden maar het hoofddoel is eigenlijk de tijdrit op de Olympische Spelen in Tokio binnen 1,5 jaar. De opbouw heeft gewerkt. Dus daar gaan we zeker op voortborduren. Mogelijk ook opnieuw met een verblijf in Namibië.”

Zelf keerde Lobbestael terug uit Mexico toen de zwaarste trainingen achter de rug waren. “Uiteraard is het jammer dat ik het hele gebeuren ginder niet kon volgen, maar ik kon me geen vier weken vrijmaken.”

3 Toch nog wat spanning halfweg.
Dieter Nijs Toch nog wat spanning halfweg.
3 Het is binnen. De champagne kan ontkurkt worden.
Dieter Nijs Het is binnen. De champagne kan ontkurkt worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer