Kos

Tussenberm moet comfort voor fietsers in Sluisweg verhogen

De Vlaamse Waterweg nv is deze week gestart met de heraanleg van het jaagpad van het Zeekanaal Brussel-Schelde in Grimbergen en plaatst tegelijkertijd een ‘tussenberm’ in de Sluisweg in Zemst. De berm tussen de weg en het aanliggende fietspad moet het comfort van de fietsers verhogen.

De tijdelijke afscheiding van plooibakens en wegmarkeringen komt er in afwachting van de definitieve heraanleg van de Sluisweg. Door de plaatsing van de tussenberm wordt de rijweg er versmald, waardoor er minder snel gereden kan worden. Dat moet het comfort en de veiligheid van de fietsers verhogen. Bovendien zullen de fietsers bij regenweer minder hinder ondervinden van de plassen die ontstaan aan de rand van het fietspad, waar de veertig jaar oude weg verzakt is.

Werken aan jaagpad

De komende jaren plant De Vlaamse Waterweg in Zemst, Kapelle-op-den-Bos en Willebroek grootschalige werken aan het jaagpad langs het Zeekanaal in het kader van de fietssnelweg tussen Brussel, Vilvoorde en Boom. De waterbeheerder zal op dat moment ook de Sluisweg in Zemst volledig aanpakken. Een exacte timing voor die werken is nog niet bekend.

De huidige werken aan het jaagpad duren tot eind oktober. Tot dan is er een omleiding voorzien via de linkeroever.

Lees meer