Ring Brusselop de foto = Gemeentehuis van Kapelle-op-den BosFoto's : LukasTekst : Robby Dierickx
Lukas Ring Brusselop de foto = Gemeentehuis van Kapelle-op-den BosFoto's : LukasTekst : Robby Dierickx

Voortaan online registreren als orgaandonor

Op voorstel van ProKA-gemeenteraadslid Else Vanden Broeck heeft de gemeenteraad van Kapelle-op-den-Bos beslist om inwoners de kans te geven zich voortaan via het digitaal loket online te laten registreren als orgaandonor. Daarmee is Kapelle-op-den-Bos één van de eerste gemeenten in Vlaams-Brabant waar dit op die manier kan.

“Met die online registratie willen we mensen aanmoedigen om hun organen na hun dood af te staan om levens van anderen te redden”, zegt Else Vanden Broeck. “Aangezien de gemeentelijke website vernieuwd wordt, leek ons het ideale moment om de mogelijkheid te voorzien en we zijn dan ook tevreden dat de volledige gemeenteraad zich geschaard heeft achter ons voorstel. Eén donor kan immers acht mensenlevens redden en verbetert de levenskwaliteit van wel vijftig mensen.”

Inwoners die zich als orgaandonor willen registreren, kunnen dit via het digitaal loket van de gemeentelijke website en hebben hiervoor hun identiteitskaart nodig. Na opname van de registratie in het rijksregister krijgt de aanvrager een attest ‘wilsuitdrukking inzake wegneming en transplantatie van organen en weefsels na overlijden’ via e-mail toegestuurd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer