In zwembad De Druppelteen in Kapelle-op-den-Bos kunnen Zemstenaars voortaan ook aan goedkoper tarief zwemmen.
Lukas In zwembad De Druppelteen in Kapelle-op-den-Bos kunnen Zemstenaars voortaan ook aan goedkoper tarief zwemmen.

Zemstenaars kunnen aan goedkoper tarief zwemmen in ’t Zeepaardje en De Druppelteen

Voortaan kunnen de inwoners van Zemst aan een goedkoper tarief zwemmen in zwembaden ’t Zeepaardje in Vilvoorde en De Druppelteen in Kapelle-op-den-Bos. Die maatregel komt er nadat het zwembad in Hofstade eind vorig jaar sloot.

De renovatiewerken aan het bad van Sport Vlaanderen zouden zo ingrijpend zijn, dat beslist werd om de deuren voorgoed te sluiten. De gemeente wil samen met privépartners op termijn een nieuw zwembad bouwen, maar die plannen zitten nog maar in de embryonale fase. Voor de leerlingen van de acht Zemstse scholen werd meteen na de sluiting al een oplossing gevonden. Zij zwemmen momenteel in zwembad Geerdegemvaart in Mechelen. Voor de inwoners werden echter geen maatregelen genomen. Het stedelijk zwembad van Mechelen hanteert namelijk hetzelfde tarief voor alle individuele zwemmers, los van het feit of ze nu inwoner van de stad zijn of niet.

En dus stelde het Zemstse schepencollege de vraag aan Vilvoorde en Kapelle-op-den-Bos of de Zemstenaars in respectievelijk ’t Zeepaardje en De Druppelteen aan inwonerstarief mogen zwemmen. Het gemeentebestuur stelde voor om de meerkost ervan voor haar rekening te nemen. Zowel de stad Vilvoorde als de gemeente Kapelle-op-den-Bos hebben laten weten dat ze akkoord gaan met dit voorstel.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • FEMKE DEMOL

    Niet alle leerlingen uit de scholen in Zemst kunnen gaan zwemmen. Het 5de en 6de zijn niet meer gaan zwemmen sinds eind de December en zullen dit schooljaar ook niet meer gaan zwemmen.

Lees meer