Namens zijn zoon neemt vader Adri van der Poel de titel van sportfiguur in ontvangst
Alfons Schryvers Namens zijn zoon neemt vader Adri van der Poel de titel van sportfiguur in ontvangst

Mathieu van der Poel verlengt titel van sportfiguur

Onder de noemer ‘Kapellen verovert de wereld’ zijn in de Kapelse sporthal de jaarlijkse sportkampioenen gevierd en de Kapelse sportfiguur en sportploeg van het jaar verkozen.

In totaal werden 23 ploegen gehuldigd en 41 individuele sporters. Daarnaast was er een attentie voor twee kampioenen in de duivensport en werden drie personen gehuldigd die zich al meer dan 30 jaar lid zijn van dezelfde sportclub.

Voor de Kapelse sportploeg van het jaar waren er vier genomineerden: een ploeg van Artgym, een ploeg van Encore, een ploeg van TC Amicale Cepa en een ploeg van TC80. In deze categorie ging de titel naar de ploeg van Artgym bestaande uit Amélisse Das, Lauren Verbrugghe en Elisa Vos.

Voor de titel van Kapelse sportfiguur waren er zeven genomineerden. Teakwondo-atlete Asemani Raheleh, Gitte Haenen atletiek, wielrenner Mathieu van der Poel, Dirk Vander Avert atletiek, Amma Van Laer atletiek, Heleen Vermeulen atletiek en zeilster Eline Verstraelen. Met ruime voorsprong koos de jury voor wielrenner Mathieu van der Poel. Hiermee verlengt hij zijn titel van vorig jaar. Omdat Mathieu momenteel deelneemt aan een wedstrijd in Turkije werd zijn prijs in ontvangst genomen door vader Adri van der Poel. Alle genomineerden krijgen ook een persoonlijk bord met foto, dat wordt aangebracht op de wall of fame in het Kapelse gemeentepark. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer