3 Stewards geven uitleg over de 'nieuwe werking' van van de parking Reep.
Wannes Nimmegeers Stewards geven uitleg over de 'nieuwe werking' van van de parking Reep.

Geen gedoe meer met (verloren) parkeertickets: parking Reep werkt nu met nummerplaatherkenning, de rest volgt

Stewards maken chauffeurs de eerste dagen wegwijs

Parking Reep werkt vanaf nu met nummerplaatherkenning. Gewoon inrijden, en bij het uitrijden je nummerplaat intikken aan de betaalautomaat. Zo simpel is het. De parking Sint-Pietersplein krijgt nog dit jaar hetzelfde systeem, de vier andere stadsparkings volgen.

Vandaag rij je naar een parking, stop je voor de slagboom, neem je een ticket en ga je parkeren. Dat ticket – als je het niet bent kwijtgeraakt intussen – voer je bij vertrek in aan de betaalautomaat, en voer je in voor de bareel als je wil buiten rijden. Dat hele gedoe is alvast in Parking Reep verleden tijd.

“Voortaan rij je gewoon binnen”, zegt Frank Vandenbulcke, directeur van het mobiliteitsbedrijf. “Je nummerplaat wordt automatisch gescand. Geen wachtrijen meer dus op het moment dat iedereen tegelijk de parking in wil. En als je wil vertrekken, tik je je nummerplaat in aan de betaalautomaat. Ook bij het buiten rijden wordt je nummerplaat gescand, en opent de slagboom automatisch.”

Als je wil vertrekken, tik je je nummerplaat in aan de betaalautomaat. Bij het buiten rijden wordt je nummerplaat gescand en opent de slagboom automatisch

Frank Vandenbulcke

Parking Reep start er nu meteen mee, parking Sint-Pietersplein nog dit jaar. De andere stadsparkings, Vrijdagmarkt, Sint-Michiels, Ramen en Savaanstraat, volgen. Tegen 2021 zullen alle stadsparkings op dit systeem werken. 

De firma Scheidt & Bachmann installeert de systemen. “Het goede aan het systeem is dat het altijd werkt”, klinkt het daar. “Als de nummerplaat om een of andere reden onleesbaar is, kan je wel nog steeds een ticket nemen.”

Omdat het toch wat raar doet, die bareel die zomaar opent zonder ticketje, staan tot eind deze week stewards van KAA Gent op de -1 van de Reep, aan de slagboom. “Wij geven de mensen tekst en uitleg, en een foldertje", klinkt het. “Erg is dat niet, het is hier alvast frisser dan buiten.” 

Filmpje

Begin volgende week zal bij de barelen een scherm zijn geïnstalleerd waarop in een kort filmpje de uitleg wordt getoond die de stewards de komende dagen geven. Het is niet de eerste keer dat het mobiliteitsbedrijf beroep doet op de stewards van onze stedelijke voetbalploeg. Bij het invoeren van het circulatieplan waren het ook al die stewards die op knips en cruciale punten werden gezet om chaufffeurs bij te sturen en uitleg te geven.

3 De parking Reep binnenrijden, kan voortaan zonder ticket.
Wannes Nimmegeers De parking Reep binnenrijden, kan voortaan zonder ticket.
3 Betalen? Gewoon je nummerplaat invoeren.
Wannes Nimmegeers Betalen? Gewoon je nummerplaat invoeren.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Murat Kaya

    Bedankt voor Mathias de Clercq gent is kapot komt niemand naar gent door circulatieplan alle winkels een per een sluiten Binnen kort bestaat niet meer gent Doe zou verder met groen

  • edmond scheurs

    doe mijn boodschappen buiten Gent overal gratis en veel parkeerplaats zoals in Lochristie Gent de pot op he …

Lees meer