Brandweerzone Meetjesland.
Wouter Spillebeen Brandweerzone Meetjesland.

Nieuwe brandweerkazerne eind 2020 klaar (en ze kost 300.000 euro meer)

De bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Kaprijke moet in het najaar starten, zodat het gebouw tegen eind 2020 klaar zal zijn.

De gemeente Kaprijke had 1,2 miljoen euro voorzien, maar de nieuwe kazerne zal 300.000 euro meer kosten. De gemeente gaat de brandweerkazerne na de bouw wel verhuren aan de Hulpverleningszone Meetjesland, en het geld zo recupereren. 

“We hopen de openbare aanbesteding zo snel mogelijk te kunnen doen, zodat de bouw in het vroege najaar kan starten”, zegt burgemeester Pieter Claeys van het Kartel. Er moet een goed jaar gebouwd worden, dus eind 2020 moet de brandweerkazerne klaar zijn. De bouw zal 1,5 miljoen euro kosten. Er ligt in de Molenstraat een toegangsweg naar het Sock, maar die voldoet niet om ook een vlotte doorgang voor de brandweerwagens te garanderen. Die aanpassingen kosten extra geld.”

Het ontwerp van de nieuwe kazerne toont een gebouw in twee bouwlagen, met een gedeelte als kantoorruimte en een gedeelte als stelplaats voor de wagens. In de omgeving rond het gebouw komt een ruime parking. De bestaande toegangsweg wordt heraangelegd en voorzien van twee rijvakken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer