Beeld ter illustratie. De politie controleerde voertuigen die gevaarlijke goederen transporteerden.
Mozkito Beeld ter illustratie. De politie controleerde voertuigen die gevaarlijke goederen transporteerden.

Twee opleggers met gevaarlijke goederen vertonen ernstige gebreken tijdens controle

De politiezone Meetjesland Centrum voerde vrijdagvoormiddag een controle uit op het vervoer van gevaarlijke goederen. Twee opleggers vertoonden ernstige gebreken.

De politiezone werkte voor de controleactie samen met de Wegeninspectie en GOCA, de Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs. Samen controleerden ze voertuigen die gevaarlijke goederen vervoerden op technische vereisten. Een van de gecontroleerde opleggers, die een Franse nummerplaat had, had scheuren en corrosie in het chassis, had beschadigde spatborden, had onvoldoende remkracht op de bedrijfsrem, had geen parkeerrem en vertoonde slijtage op de koppelinrichting. De politie legde een onmiddellijke inning van 2.700 euro op en de oplegger werd ter plaatse hersteld.

De tweede oplegger die niet aan de technische vereisten voldeed, had een Belgische nummerplaat. De vrachtwagen was geladen met 36.000 liter diesel, maar had een defecte rem en een band die zo versleten was dat de ijzerdraad zichtbaar was. Het keuringsbewijs van de oplegger werd ingetrokken door de ernstige gebreken. De bestuurder weigerde om een onmiddellijke inning te betalen, waardoor de politie een proces-verbaal opstelde. Hij zal de boete later ontvangen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer