4 Deze meisjes genieten in de boomstammen.
Peter Vanderveken Deze meisjes genieten in de boomstammen.

Bobbejaanland trapt pretparkseizoen af

Een nieuwe paasvakantie, een nieuw pretparkseizoen. In Bobbejaanland wordt halsreiken uitgekeken naar de opening van de nieuwe achtbaan ‘Fury’.  Als alles goed gaat, kunnen de waaghalzen in juni een eerste keer proeven van het nieuwe avontuur.

Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers vanover heel Europa naar Lichtaart afgezakt voor een rit in één van de vele rollercoasters die het pretpark rijk is. Bij zomerse dagen trekken vooral de waterattracties een grote meute aan. Wie de indoorwaterattractie Indiana River of de boomstammetjes uit Bobbejaanland nog niet kent, plant best een uitstapje richting het plezantste land. Kinderland biedt alle kleuters een hele dag fun.

4 De Typhoon, een van de meest spectaculaire attracties in Bobbejaanland.
Peter Vanderveken De Typhoon, een van de meest spectaculaire attracties in Bobbejaanland.

Zaterdag zakten al duizenden mensen af richting Lichtaart maar ondanks het zachte lentezonnetje bleef de grote overrompeling uit. 

Blije gezichten alom, ook bij Lucas en Basil,  8 en 11 jaar uit Mol. “We vinden het hier superleuk, vooral de Typhoon is een topattractie”, zeggen beide knapen in koor.

4 Maité, Jet, Lucas en Basil. De jongens zijn gek van de Typhoon.
Peter Vanderveken Maité, Jet, Lucas en Basil. De jongens zijn gek van de Typhoon.

Vorig jaar al kondigde de directie de komst van een nieuwe achtbaan aan, ‘Fury’ genaamd. De attractie is in volle opbouw. Grote stalen constructies verschijnen boven de omheiningen die de werf afbakenen. De ‘triple launch coaster', waarbij je drie keer gelanceerd wordt tijdens vertrek, zal meer dan 100 km/u halen en 43 meter hoog zijn. De ‘Fury’ ligt in de nieuwe themazone, die ‘Land of Legends’ zal gaan heten. De bekende achtbaan Typhoon en de Sledge Hammer zullen ook deel uitmaken van die zone.

4
Peter Vanderveken

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer