Exclusief voor abonnees

Ex-Ketnetgezicht Sofie Van Moll over haar nieuwe plek in de Kempen: “Mijn kinderen zijn echte ‘buitenkinderen’: ik ben blij dat ik hen dat kan meegeven”

Afgezien van een korte passage als presentatrice van 25 jaar Ketnet in het ‘Sportpladijs’ is het de laatste jaren erg stil rond ex-Ketnetwrapster Sofie Van Moll (35). Op het scherm dan toch, want thuis is ze ondertussen omringd door de vier kinderen die ze kreeg met Jelle Van Riet, broer van Bartel. En thuis, dat is sinds 10 jaar midden in het Kempense groen.  “Ik ben niet gebonden aan één plek of streek, maar hier in de Kempen voel ik me thuis!”

4
Tim De Backer

Je groeide op in Overpelt. Hoe is je band met Limburg nog?

Ik voel mij zeker thuis in Overpelt, wat nu trouwens Pelt is geworden. Mijn ouders wonen daar nog steeds, en ik breng hen vaak een bezoekje. Toch heb ik geen heel grote band met Pelt. Op mijn dertiende ben ik al op internaat gegaan in Leuven, en dan verlies je toch een beetje die band met je thuisdorp. Toen ik zeventien was, werkte ik al voor Ketnet en pendelde ik tussen Maastricht, waar ik studeerde op de toneelacademie, en de VRT in Brussel. Later ben ik dan terug naar Leuven gegaan, ik heb ook heel lang in Antwerpen gewoond, en nu woon ik in de Kempen. Ik heb nog twee heel goede vriendinnen wonen in Limburg, maar als iemand me daar de weg zou vragen, is de kans klein dat ik die kan uitleggen! Het is daar ook heel hard veranderd. Van een heel open landschap - vroeger speelden wij volop in de weilanden rondom ons huis - naar een volledig volgebouwd dorp. Pelt lijkt niet meer op het Overpelt van vroeger!

Voel jij je dan nog een Limburgse?

Ik voel me wel nog een Limburgse, en ben daar ook trots op. Maar ik heb nooit de tijd gehad om een hechte band op te bouwen met mijn thuisdorp. Ik voel me trouwens ook niet zo gebonden aan één streek. Mijn vrienden wonen bijvoorbeeld overal in Vlaanderen, ik heb er in Antwerpen, Brugge, Aalst… Ik ben niet iemand die per se een thuisbasis nodig heeft in een bepaalde streek. Mijn man heeft dat wel: hij heeft in de scouts gezeten, die vriendengroep hangt hier heel hard samen, voor hem zou het veel moeilijker zijn om naar een andere provincie te verhuizen.

4 Sofie Van Moll
Tim De Backer Sofie Van Moll

Ik heb niet perse gebonden aan een bepaalde streek. Mijn man heeft dat wel, die zou het moeilijker hebben om de Kempen te verlaten.

Sofie Van Moll.

Dus jij bent je man gevolgd naar de Kempen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer