Illustratiebeeld
Foto Vertommen Illustratiebeeld

Kasterlee weert werfverkeer aan schoolomgevingen

De gemeente Kasterlee heeft samen met de bouwsector een charter rond werftransport ondertekend. Het charter moet bijdragen tot veilige schoolomgevingen.

“In het charter staat dat geen werftransport toegelaten is in schoolomgevingen tijdens de begin- en einduren van scholen. Verder wordt ook het werftransport met tractoren in de bebouwde kom en in schoolomgevingen zoveel mogelijk vermeden. In de signalisatievergunning die de gemeente aflevert bij werken, worden deze voorwaarden voortaan mee opgenomen”, zegt burgemeester Ward Kennes.

Als scholen of buurtbewoners tijdens de begin- en einduren van een school toch werfverkeer zien, kunnen ze contact opnemen met de gemeentelijke mobiliteitsdienst.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer