Leerlingen leggen het fietsparcours op de school af
Peter Vanderveken Leerlingen leggen het fietsparcours op de school af

Leerlingen De Pagadder steunen juf met fietsmarathon

De leerlingen van basisschool De Pagadder uit Lichtaart (Kasterlee) organiseerden vrijdag een fietsmarathon. Ze steunden er hun turnjuf Lien Mermans mee. 

De turnjuf maakt deel uit van de fietsploeg van de gemeente Kasterlee die 1.000 kilometer gaat fietsen voor Kom op tegen Kanker. “Vorig jaar nam meester Jan deel en organiseerden we een sponsortocht ter ondersteuning. We zamelden toen 4.000 euro in.

Dit jaar werden twee andere acties op poten gezet om onze juf Lien te steunen”, zegt Anne Meeus, directeur van De Pagadder.

De eerste actie vond vrijdag plaats. De leerlingen fietsten non-stop op een fietsparcours op de speelplaats. “Elke leerling kwam minstens 10 minuten in actie. Elke leerling sponsorde de actie met een symbolische 1 euro die als ‘startjeton’ diende voor de reuze chronometer op de speelplaats.”

Maandagavond organiseert de school ook nog een workout voor ouders. “Een gezellige sportieve avond na de werkuren met de keuze uit een jogging van 5 kilometer of een bootcamp”, besluit Anne Meeus.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer