Leerlingen leggen het fietsparcours op de school af
Peter Vanderveken Leerlingen leggen het fietsparcours op de school af

Leerlingen De Pagadder steunen juf met fietsmarathon

De leerlingen van basisschool De Pagadder uit Lichtaart (Kasterlee) organiseerden vrijdag een fietsmarathon. Ze steunden er hun turnjuf Lien Mermans mee. 

De turnjuf maakt deel uit van de fietsploeg van de gemeente Kasterlee die 1.000 kilometer gaat fietsen voor Kom op tegen Kanker. “Vorig jaar nam meester Jan deel en organiseerden we een sponsortocht ter ondersteuning. We zamelden toen 4.000 euro in.

Dit jaar werden twee andere acties op poten gezet om onze juf Lien te steunen”, zegt Anne Meeus, directeur van De Pagadder.

De eerste actie vond vrijdag plaats. De leerlingen fietsten non-stop op een fietsparcours op de speelplaats. “Elke leerling kwam minstens 10 minuten in actie. Elke leerling sponsorde de actie met een symbolische 1 euro die als ‘startjeton’ diende voor de reuze chronometer op de speelplaats.”

Maandagavond organiseert de school ook nog een workout voor ouders. “Een gezellige sportieve avond na de werkuren met de keuze uit een jogging van 5 kilometer of een bootcamp”, besluit Anne Meeus.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer