Trainer Ludo Kaathoven bij een poster van de vermiste Marc De Bonte.
Foto Ton Wiggenraad Trainer Ludo Kaathoven bij een poster van de vermiste Marc De Bonte.

Ook helderzienden zoeken Marc

VRIENDEN VERMISTE KICKBOKSER TREKKEN ZELF ELKE AANWIJZING NA

Niet alleen de politie zoekt de vermiste Marc De Bonte (26) uit Kasterlee. Ook vrienden trekken er elke dag op uit om de kickbokser te vinden. Ze laten zich leiden door 'tips' van paragnosten. Helderzienden hopen op de beloning van 5.500 euro voor dé gouden tip. "We zouden het onszelf nooit vergeven als we niet alle tips natrekken", zegt Marcs trainer Ludo Kaethoven.

Het is vanavond precies twee weken geleden dat kickbokser Marc De Bonte (26) voor het laatst is gezien. Na een feestje met zijn collega's van de Bladelse sportschool Training Unit trok hij naar een vriend in Turnhout. Van daaruit zou hij naar zijn vriendin in Best rijden. Zijn auto is in Best teruggevonden, maar van Marc was geen spoor meer.


Zijn vrienden en collega's in Nederland geven de hoop niet op. Elke ochtend opnieuw organiseren ze zoekacties. Ook gisteren gingen ze op pad. "We gaan telkens zoeken op basis van tips die we binnenkrijgen", vertelt Ludo Kaethoven van Training Unit in Bladel. Hij is niet alleen de trainer van Marc De Bonte, maar ook één van zijn beste vrienden. "We krijgen zowel 'concrete' tips binnen van mensen die denken dat ze Marc nog gezien hebben, als aanwijzingen van paragnosten."

5.500 euro

Een vriend van Marc beloofde via zijn bedrijf een beloning van 2.500 euro voor de gouden tip die naar de vondst van de kickbokser leidt. Andere vrienden en collega's van Marc verhoogden dat bedrag intussen tot 5.500 euro. Mogelijk ligt die beloning aan de basis van de grote interesse bij helderzienden. "Als we concrete tips krijgen, geven we ze door aan de politie. Tips van paragnosten houden we voor onszelf", zegt Ludo Kaethoven. "De politie heeft al laten weten dat ze met hun aanwijzingen geen rekening kan houden. Voor ons is het slechts een kleine moeite om op de plaatsen te gaan kijken die de helderzienden aanduiden. Soms geven ze een concrete plaatsaanduiding. Meestal gaat dat om de omgeving van Best of Turnhout. Eén keer vertelde een paragnost dat Marc bij een stapel hout lag. Vrienden uit Best zijn dan langs verscheidene houthandels in de regio geweest om te zoeken. Of we nu in hun gave geloven of niet: we zouden het onszelf nooit kunnen vergeven als we hun aanwijzingen niet zouden natrekken en achteraf zou blijken dat Marc zich wel op die locatie bevond."

Geloven

Ludo Kaethoven blijft geloven dat Marc De Bonte nog levend teruggevonden kan worden. "Ik moet er wel in geloven. Als is het maar omdat ook mijn zoontje Tayim (10) er nog in gelooft", besluit Kaethoven. "Marc is zijn trainer. Hij vertelde me dat Marc wel moèt terugkomen omdat hij in februari een belangrijke kamp moet vechten. Wij proberen intussen voort te werken in Training Unit, maar het is niet evident. Er wordt amper nog getraind. In de plaats daarvan drinken we samen koffie om over Marc te praten."


De politie in Best lanceerde gisteren opnieuw een opsporingsbericht via de sociale media. "Het onderzoek draait volop. Helaas heeft dat tot op dit moment niet geleid tot het traceren van Marc. Het rechercheteam heeft er belang bij om in beeld te krijgen wie tussen vrijdagavond 4 en zaterdagochtend 5 november in Best in de buurt van de vindplaats van zijn auto is geweest", staat te lezen in het opsporingsbericht.

Dwaalspoor

Nog op sociale media zijn steeds meer mensen er van overtuigd dat nooit in Best is aangekomen. Ze vrezen een misdrijf en denken dat de daders zijn auto in Best hebben achtergelaten om de politie op een dwaalspoor te zetten.

Lees meer