Het volledige Kastelse podium met Mario van Geel (1.013 kilo), Luc Vanheuckelom (979 kilo) en Jan Biermans (860 kilo).
AFP Het volledige Kastelse podium met Mario van Geel (1.013 kilo), Luc Vanheuckelom (979 kilo) en Jan Biermans (860 kilo).

De drie beste pompoenkwekers van Europa komen allemaal uit het Kempische Kasterlee

Kasterlee is het strafste pompoenendorp van ons land. Dat weten de Kempenaars zelf al lang. Op het EK pompoenwegen in het Duitse Ludwigsburg werd het volledige podium bezet door drie Kastelse kwekers.

Drie pompoenenkwekers uit Kasterlee trokken dit weekend richting Duitsland om er deel te nemen aan het EK pompoenwegen. Mario Van Geel sleepte met een pompoen van maar liefst 1.013 kilogram de gouden medaille binnen.

Ook de rest van het podium in Ludwigsburg werd bezet door inwoners van Kasterlee. Zo stonden Luc Van Heuckelom en Jan Biermans  links en rechts van de winnaar. Van Heuckelom presenteerde een kolos van 979 kilogram terwijl nummer drie Biermans op de proppen kwam met een exemplaar van 860 kilogram.

Achter onze landgenoten volgden pompoenenkwekers uit onder meer Italië, Oostenrijk en Duitsland. Het exemplaar van winnaar Van Geel was extreem zwaar, maar een wereldrecord? Dat niet, het wereldrecord staat op naam van onze landgenoot Mathias Willemijns, met een gewicht van 1.190,5 kilogram. Aan het kasteel van Ludwigsburg waar het EK plaatsvond loopt momenteel een tentoonstelling over pompoenen. Er zijn meer dan 450.000 pompoenen te bewonderen in de tuin van het kasteel.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nikolaas Bouman

    Niet eetbaar, dus waarom nemen ze de moeite van het kweken?

  • Danny Maenhaut

    Dit is uiteraard een grote prestatie, enkel gekweekt voor het gewicht ! Ik heb veel heloranje exemplaren waar je heel lekkere soep mee maakt, met hun 10-15 kg zoveel als kabouterkes in vergelijking !!!

Lees meer