Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km per uur (archiefbeeld).
Photo News Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km per uur (archiefbeeld).

Speed pedelec-bestuurder (53) overleden na slecht gekozen inhaalmanoeuvre

Een 53-jarige fietser uit Kasterlee is maandag omgekomen na een frontale botsing in de Antwerpse haven. ‘s Ochtends vroeg haalde hij twee fietsers in met zijn speed pedelec. Hij schatte het inhaalmanoeuvre slecht in want vanuit de tegenovergestelde richting kwamen ook twee fietsers aangereden. Hij overleed later maandag aan zijn verwondingen.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “De man uit Kasterlee botste frontaal op de twee tegenliggers.  De man kwam zwaar ten val. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij overleed later maandag in het ziekenhuis. De twee andere fietsers zijn licht gewond.”

Het is niet de eerste keer dat op dat fietspad een zwaar ongeval gebeurt met een elektrische fiets. Twee jaar geleden verongelukte een  44-jarige havenarbeider toen hij op het fietspad van de Rijnkaai andere fietsers inhaalde. Hij reed op een gewone elektrische fiets.

Het is al de tweede keer op enkele dagen tijd dat een fietser sterft in Antwerpen. Vrijdagavond werd een 65-jarige man uit Borgerhout aangereden op de Singel in Berchem. Ook hij overleed later in het ziekenhuis.

Het ongeval van maandagmorgen gebeurde met een speed pedelec. Die fietsen halen tot 45 km per uur.

57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Davy Pisacane

    Voor een Pedelec heb je minimum een rijbewijs AM nodig, net zoals een klasse B scooter. Met beide mag je max tot 45 km/u, afhankelijk van de verkeer situatie uiteraard. De man heeft een foute inschatting gemaakt, dat heeft niets te maken met het voertuig.

  • Patrick Fonderie

    Voor een brommer moet je een rbw halen en die mogen 40... Jan met de pet mag op een een snelle fiets aan 45? De logica ontbreekt in België weeral en dat is niet vreemd! Politici doe er iets aan je schept er genoeg poen mee

Lees meer