Het pleintje waar vroeger het parochiecentrum stond.
Gemeente Kasterlee Het pleintje waar vroeger het parochiecentrum stond.

Stem op jouw favoriet: Gemeente zoekt naam voor nieuw pleintje aan Geelsebaan

De gemeente Kasterlee is op zoek naar een naam voor het nieuwe pleintje waar vroeger het parochiecentrum stond. Tot 15 mei kan er gestemd worden op een aantal voorstellen vanuit de bevolking.

Op de hoek van de Geelsebaan en de Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee stond vroeger het Parochiecentrum. “Ondertussen is het gebouw volledig gesloopt en werd op de open ruimte een grasveld aangelegd. In de toekomst wordt het pleintje verder uitgerust met zitbanken, aansluitingen op nutsleidingen voor evenementen, bloemen en struiken”, zegt burgemeester Ward Kennes.

Bij de start van de sloopwerken kreeg burgemeester Ward Kennes de vraag voorgeschoteld of het nieuwe pleintje ook een naam kreeg. Tot dan had het gemeentebestuur er niet bij stil gestaan. “Veel mensen gaven gehoor aan de oproep in het regionaal weekblad De Postiljon om een naam in te sturen.”

Uit de verschillende voorstellen die tot bij het gemeentebestuur geraakten, werden zes voorstellen opgelijst. Uit die voorstellen kunnen de inwoners nu hun favoriete naam kiezen. Stemmen kan via www.kasterlee.be. “Als na de eerste stemronde blijkt dat er geen winnaar uit de bus komt, dan volgt daarna nog een tweede ronde met de twee voorstellen die in de eerste ronde de meeste stemmen wisten te vergaren”, zegt burgemeester Ward Kennes.

Inwoners kunnen kiezen uit volgende namen:

Kaspar: een samentrekking van Kas (van KASterlee) en par (van PARochie).

Lien Kennisplein: in de onmiddellijke buurt van de Mgr. Cardijnstraat woonde Lien Kennis. Zij richtte in Kasterlee de ‘vrouwengilde’ op, stelde zich als eerste vrouw kandidaat voor de gemeenteraad en zetelde zes jaar.

PC: staat voor Park Casterlé, Caserlé is de oude schrijfwijze van Kasterlee

Rietepetite parkje: dit is een zinspeling op Riet, de vroegere uitbaatster van het Parochiecentrum.

Zone Tien: een knipoog naar het tempo waartegen kinderen zullen spelen op dit plein.

‘t Loos hoekske: een verwijzing naar de vroegere uitbater van het Parochiecentrum, Erwin Loos.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer