De voorgevel van het Sint-Michielsinstituut Keerbergen. Het is niet duidelijk of de tiener hier de val maakte of elders op het dak.
Ponsaerts De voorgevel van het Sint-Michielsinstituut Keerbergen. Het is niet duidelijk of de tiener hier de val maakte of elders op het dak.

18-jarige in coma na val van dak middelbare school SMIKS in Keerbergen

Een 18-jarige jongen, waarschijnlijk uit Bonheiden, ligt sinds vorige donderdag in coma nadat hij die nacht van het dak van het Sint-Michielsinstituut in Keerbergen viel. 

Samen met een vriend was hij op het dak van de school gekropen na een avondje uit. De tiener viel vermoedelijk in slaap en tuimelde naar beneden toen hij wakker werd. Burgemeester Erik Moons (Open Vld) bevestigt het nieuws. “Ik kan enkel meegeven dat een van de twee gekwetst was en meteen afgevoerd werd naar het ziekenhuis waar hij geopereerd werd. Waarom ze op het dak gekropen zijn, is voorlopig een raadsel”, zegt Moons. De jongen is zelf geen leerling van het SMIKS, maar zou een zesdejaars zijn van het Koninklijk Atheneum in Keerbergen. Daar zorgde de schooldirectie voor begeleiding van de leerlingen die met vragen zaten. De jongen wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden. Hij had een open beenbreuk en zwellingen aan het hoofd. Volgens korpschef Wim D’haese gaat het om een spijtig ongeval. Het Leuvense parket werd op de hoogte gebracht. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer